Politie rukt groot uit voor onrust 's-Heerenhoek

Gepubliceerd op: 19-9-2022

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jonge mannen aangehouden in 's-Heerenhoek vanwege openlijke geweldpleging. Dat gebeurde bij een horecagelegenheid in de Marktstraat. De politie werd gebeld vanwege een vechtpartij.
Volgens de politie zouden beide jongemannen naar het evenement Kiekieris XXXL zijn gekomen, maar hadden ze geen kaartje. Daarom mochten ze het terrein niet op en zouden ze beveiligers hebben bedreigd en geslagen.
Toen diverse politie-eenheden aankwamen in het dorp hadden beveiligers een van de verdachten onder bedwang. Dat ging om een 16-jarige jongen uit Oostburg. De jongen zou één van de beveiligers geslagen en bedreigd hebben. Ook stond er een andere jongeman bij waarvan de politie dacht dat hij er ook bij betrokken was. Hij gedroeg zich volgens de politie vervelend terwijl de agenten er probeerden achter te komen wat er gebeurd was.
Identiteit nog onbekend
De betreffende omstander zou geprobeerd hebben om te voorkomen dat de eerste jongen werd aangehouden en daarbij ook dreigende taal hebben gebruikt. Hij werd daarop aangehouden, maar verzette zich daartegen. Hij wilde niet zeggen wie hij was. Toen hij en de andere jongen werden afgevoerd naar een politiecel in Torentijd wilde hij nog steeds niet zeggen wie hij was. Beiden hebben de nacht in de cel doorgebracht.
De rust bij het festivalterrein was nog niet terug na de aanhoudingen. Er moesten extra politie-eenheden worden opgeroepen en hulp van de Koninklijke Marechaussee en van boa's van de gemeente Borsele. Uiteindelijk werd besloten dat festivalgangers die het terrein verlaten hadden, niet meer terug mochten.
Er moest een linie van de politie aan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Rond 02.30 uur was het weer rustig in 's-Heerenhoek.


Bron: Omroep Zeeland

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief