Veiligheidsmarkt sluit Week van de Veiligheid in Lelystad af

Gepubliceerd op: 30-9-2022

Gedigitaliseerde criminaliteit is dit jaar het thema van de Week van de Veiligheid, die plaatsvindt van 10 tot en met 15 oktober. Tijdens deze week is er aandacht voor het voorkomen van deze vorm van criminaliteit en op zaterdag 15 oktober is er een speciale Veiligheidsmarkt op het Stadhuisplein in Lelystad.
Op de Veiligheidsmarkt is veel te zien en te doen: Van tips om brand of inbraak te voorkomen tot het bekijken van een drugslab.
In het stadhuis zijn workshops van schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova. Zij vertelt over de nieuwste trucs van hackers en ze geeft tips om de online veiligheid te vergroten. Ze geeft ook een workshop speciaal voor ouders en jongeren vanaf 9 jaar.
Op het Stadhuisplein staat een springkussen voor de kleintjes en auto’s en motoren van de politie, de brandweer en Stadstoezicht. Ook kun je zien wat werken bij Defensie of de Marechaussee inhoudt.
De Veiligheidsmarkt is een samenwerking van de gemeente Lelystad en onder andere politie, brandweer, ambulancedienst, RIEC, Stadstoezicht, Defensie, Koninklijke Reddingsbrigade, Koninklijke Marechaussee, Rode Kruis, EHBO Flevoland, Staatsbosbeheer, Bureau Drugszaken, Veteranen Search Team, Flevomeer Bibliotheek en Prorail.
Kijk voor het programma en alle activiteiten op www.lelystad.nl/veiligheidsmarkt.


Bron: FlevoPost

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief