Grote actie van Politie, KMar, Douane en Belastingdienst in Dordrecht.

Gepubliceerd op: 24-10-2022

Politie Dordrecht haalt negentien auto’s van de weg tijdens grote actie samen met de Belastingdienst
Tijdens een grote gezamenlijke controleactie van de politie Dordrecht, Team Verkeer Rotterdam, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de douane zijn bij Dordrecht negentien auto's van de weg gehaald.
De snelheidscamera's die donderdagavond tussen 19.30 en 00.30 uur langs de A16 werden neergezet, flitsten 655 keer. Van al deze bestuurders werden drie snelheidsduivels onmiddellijk door politiemotoren achterhaald, want ze reden meer dan 50 kilometer boven de maximale snelheidsgrens. Ze moesten hun rijbewijs inleveren.

Controle op drugs en alcohol
Met deze gezamenlijke actie werken de politie en de overheidsdiensten samen in de aanpak van ondermijning en verboden wapenbezit. Ook wordt er gecontroleerd op drugs- en alcoholgebruik en verkeersveiligheid. De motorrijders haalden niet alleen snelheidsduivels van de weg, maar ook bestuurders van voertuigen die in politiesystemen staan. Die werden gespot met een speciale camera die kentekens herkent.
Alle bestuurders die de politie achterhaalde, werden naar het centrale controlepunt gebracht op het terrein Rijkswaterstaat aan de Laan der Verenigde Naties.

38.000 euro aan belastingschulden
De Belastingdienst inde tijdens de actie 38.000 euro aan belastingschulden. Zestien automobilisten moeten hun auto achterlaten omdat ze nog onbetaalde schulden hadden.
De politie haalde ook drie zogeheten spookauto's van de weg. Deze hebben geen geldig kenteken en zijn onverzekerd. Vijf bestuurders werden aangehouden, van wie drie voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. De twee anderen hadden harddrugs bij zich. Ook vond de politie een verboden wapen dat in beslag werd genomen. Nog eens elf automobilisten konden na de controle vertrekken met een boete op zak omdat hun auto gebreken vertoonde.

 

Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief