Twee gewonden bij aanrijding tussen ambulance en busje van de Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 19-11-2022

Een medewerker van de ambulancedienst en een medewerker van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) zijn zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Koningskade met de Wassenaarseweg in Den Haag.
Rond 06.15 uur ging het mis. De twee wagens, een onherkenbaar busje de KMAR en een ambulancevoertuig van Haaglandse Dokters, knalden tegen elkaar op het kruispunt. De hulpdiensten, waaronder de brandweer en meerdere ambulances, rukten uit om de slachtoffers bij te staan. Een medewerker van de Haaglandse Dokters en een medewerker van de Marechaussee raakten gewond. Ze zijn beiden na behandeling op straat naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft de weg tijdelijk afgezet. De Koningskade werd vanaf het Malieveld in de richting van Scheveningen volledig afgesloten voor het verkeer.

Geen spoed
Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk. Zowel het onherkenbare busje van de KMAR als de ambulance van Haaglandse Dokters reden tijdens het ongeval niet met spoed naar een melding.
Beide voertuigen hebben veel schade en zijn weggesleept door een bergingsbedrijf.


Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief