Politie lost schoten na wilde achtervolging

Gepubliceerd op: 2-1-2023

Politie lost schoten na wilde achtervolging, aangehouden bestuurder blijkt militair (26) te zijn
De politie heeft op nieuwjaarsdag waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een 26-jarige automobilist. De man sloeg in Den Haag op de vlucht voor de politie, ramde een politieauto en werd uiteindelijk in Vlaardingen aangehouden. De man blijkt werkzaam te zijn als militair.
De automobilist werd opgemerkt door agenten vanwege een snelheidsovertreding, zegt een woordvoerder van de politie Den Haag. Toen agenten de man met zijn voertuig aan de kant wilden zetten, sloeg hij op de vlucht. In die achtervolging heeft de 26-jarige bestuurder ook een politieauto geramd.
De achtervolging vond onder andere plaats op de A4, de weg die Den Haag met Vlaardingen verbindt. De roekeloze rit kwam uiteindelijk tot een einde op de Eksterlaan in Vlaardingen, zo'n 25 kilometer verderop, waar hij werd klemgereden.

Schoten gelost
Na de bestuurder tot stilstand te hebben gebracht, ging de aanhouding ook niet zonder slag of stoot. Volgens getuigen zouden agenten waarschuwingsschoten hebben gelost. Dat wordt bevestigd door de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. De gevluchte automobilist blijkt werkzaam te zijn als militair. Om die reden neemt de marechaussee het onderzoek naar het incident over van de politie.
Waarom de militair op de vlucht sloeg is nog niet bekend. Dat moet uit het onderzoek van de marechaussee duidelijk worden. Na de waarschuwingsschoten kon de man in Vlaardingen worden aangehouden. ,,Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee zal gaan onderzoeken wat er precies is gebeurd en waarom de man op de vlucht sloeg”, aldus een woordvoerder.

 

Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief