Wat rijgedrag teweeg kan brengen

Gepubliceerd op: 5-1-2023

Auto valt op door rijgedrag. Bij doorzoeking worden een wapen, bivakmutsen, illegaal vuurwerk en een mes aangetroffen
Bij een doorzoeking van een auto dinsdagochtend in Den Helder troffen surveillanten van de Koninklijke Marechaussee een balletjespistool, twee bivakmutsen, illegaal zwaar vuurwerk, een lange aansteeklont en een mes aan.
De surveillanten voerden die ochtend een controle uit in een voertuig dat op de Ravelijnweg opviel door het rijgedrag. Tijdens deze staandehouding zag een van hen dat er een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij de bijrijder lag. Daarop werden in samenwerking met de politie Den Helder alle vier mannelijke inzittenden gesommeerd hun handen te laten zien en zijn zij gefouilleerd. Tevens is het voertuig in beslag genomen voor verder onderzoek.
In de auto werden een balletjespistool (BB Gun Walther P99), twee bivakmutsen, illegaal knalvuurwerk (Cobra), een lange aansteeklont en een mes aangetroffen. Het wapen werd aangetroffen onder de bijrijdersstoel ,,Niemand wilde zeggen van wie het wapen was’’, vertelt woordvoerder Robert van Kapel van de Koninklijke Marechaussee. ,,Daar kunnen ze nog even over nadenken. Ze zullen er op een later moment over worden verhoord. De vier zitten niet meer vast. We doen verder onderzoek.’’
De vier inzittenden komen allen uit Den Helder. Het gaat om mannen en jongens van respectievelijk 21, 19, 17 en 16 jaar.


Bron: Noordhollands Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief