Haagse militair is rijbewijs kwijt na aanhouding met waarschuwingsschoten

Gepubliceerd op: 7-1-2023

DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee heeft het rijbewijs ingevorderd van een Haagse militair die er bij een politiecontrole vandoor ging en uiteindelijk na waarschuwingsschoten in Vlaardingen is gearresteerd. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bevestigd. 'Vermoedelijk reed de 26-jarige man onder invloed van alcohol of drugs. Het onderzoek daarnaar is nog niet afgerond.'
De politie in Den Haag wilde op nieuwjaarsdag de Hagenaar staande houden na een verkeersovertreding. Hij sloeg op de vlucht, ramde een politieauto en werd na een achtervolging over de snelweg uiteindelijk in Vlaardingen aangehouden. Daarbij werd geschoten: 'Omdat de verdachte niet reageerde op meerdere bevelen van de collega's', verklaart een woordvoerder van de politie.
Omdat het na de aanhouding bleek te gaan om een militair, heeft de recherche van de Koninklijke Marechaussee het onderzoek overgenomen van de politie. Die vermoedt nu dus dat er alcohol of drugs in het spel zijn geweest bij de vlucht, de achtervolging en de aanhouding van de Haagse militair.
Functioneren bij Defensie
'Of de aanhouding gevolgen heeft voor zijn functioneren bij Defensie, is afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek', zegt een woordvoerder van de marechaussee. Mogelijk neemt Defensie ook bestuursrechtelijke maatregelen maatregelen tegen de militair. Daar kan Defensie toe besluiten wanneer iemand het aanzien van de krijgsmacht ernstig heeft geschaad.


Bron: Omroep West

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief