Bestuurder die crashte op Edese spoorwegovergang aangehouden

Gepubliceerd op: 12-1-2023

De 29-jarige Bulgaar die op 22 december als bestuurder betrokken was bij de crash op een spoorwegovergang in Ede, is zaterdag alsnog aangehouden. Bij toeval werd de verdachte aangetroffen in een taxi op de A12, ter hoogte van Babberich. Ook is er aangifte tegen hem gedaan van schade aan het spoor waar het voertuig crashte. De verdachte zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de politierechter.

Op 22 december werd door de marechaussees een proces verbaal opgemaakt tegen de man omdat hij reed met een ingevorderd rijbewijs. Toen zij hem daarop zagen wegrijden, werd een stopteken gegeven dat de bestuurder besloot te negeren. Met zeer hoge snelheid reed deze er vandoor en crashte tijd later bij een spoorwegovergang.

De bestuurder en twee passagiers zijn na de crash gevlucht en werden ter plaatse niet meer aangetroffen. De passagiers zijn echter dezelfde dag nog opgespoord en verhoord. Samen met de Marechaussee Zuid Holland en Politie Den Haag werd gezocht naar de bestuurder. Deze bleek naar het buitenland te zijn gevlucht. 

 

Bron: Ede Stad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief