Zestal zorgt voor overlast in vliegtuig en wordt door Marechaussee meegenomen

Gepubliceerd op: 17-1-2023

Zestal zorgt voor overlast in vliegtuig en wordt door Marechaussee meegenomen: ’Nog nooit meegemaakt’
SCHIPHOL - Zes mensen zijn zaterdagochtend aangehouden door de Koninklijke Marechaussee in een stilstaand vliegtuig op Schiphol omdat zij overlast zouden veroorzaken. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar de Spaanse stad Sevilla, maar de piloot weigerde een zestal mee te nemen.
Een woordvoerster van de Marechaussee kan desgevraagd niet zeggen waarom de passagiers van boord gehaald zijn. „De gezagvoerder liet ons weten dat er sprake was van overlast, dus daar hebben wij naar gehandeld. De zes zijn meegenomen en verhoord en hebben een proces verbaal ontvangen”, aldus de woordvoerder.

Andere passagiers die in het vliegtuig zaten verklaren tegenover De Telegraaf dat de desbetreffende passagiers gerookt zouden hebben „De gezagvoerder riep dit meerdere keren om. Uiteindelijk kwam de Marechaussee aan boord en werden de jongens één voor één meegenomen”, aldus de ooggetuige.

Een andere ooggetuige benadrukt dat hij het een ’bizar incident’ vond. „Ik heb dit nog nooit meegemaakt! Ook heeft het voor veel oponthoud gezorgd. Onze vlucht vertrok uiteindelijk pas twee uur later.”


Bron: De Telegraaf

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief