Militair die te diep in glaasje keek, veroorzaakt ongeluk in Apeldoorn en raakt rijbewijs kwijt

Gepubliceerd op: 21-1-2023

Een 21-jarige militair uit Apeldoorn heeft gisteravond een ongeluk veroorzaakt op de Laan van Mensenrechten in zijn woonplaats. De melding van het ongeluk kwam om 22.38 uur binnen bij de politie. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te rijden.
De man, een militair die daarom overgedragen is aan de marechaussee, was de macht over het stuur kwijtgeraakt waarna hij een lantaarnpaal ramde en via de middenberm terug op de weg schoot waar zijn voertuig zwaar beschadigd tot stilstand kwam.

Door de flinke klap kwamen alle airbags naar buiten en stond het voorwiel scheef onder de auto. De auto is weggesleept door een berger die daarvoor een weghelft moeten blokkeren.

Overgedragen aan marechaussee
De bestuurder van de auto bleek een 21-jarige militair te zijn die te diep in het glaasje had gekeken. Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff: ,,De man moest ter plaatste een blaastest afleggen. Daaruit kwam een hoeveelheid van 715 UGL.’’

Omdat dat meer dan 7,5 keer de toegestane waarde is voor een beginnend bestuurder, werd het rijbewijs van de man ingenomen.

Opmerkelijk detail dat de politie hoorde: ,,Volgens een getuige die achter de man reed, had de auto een lekke voorband voordat hij tegen de lantaarnpaal aankwam.’’


Bron: De Stentor

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief