Grote Markt vol met honden, agenten en figuranten

Gepubliceerd op: 1-2-2023

Grote Markt vol met honden, agenten en figuranten: Politie bereidt zich voor op Vastenavend
BERGEN OP ZOOM - De Grote Markt stond vandaag gevuld met politie- agenten, honden, auto’s en figuranten. Voor team blauw van gemeente Bergen op Zoom en Roosendaal stond de middag in teken van trainingen voor de Vastenavend. “Het is altijd goed om weer even te oefenen”
De politie uit Bergen op Zoom en Roosendaal, de handhaving en de marechaussee zijn druk bezig met het oefenen van verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens de Vastenavend. Het gaat om een districtelijke horeca oefening waar de politie, handhaving en marechaussee samenwerkt om goed voorbereid de Vastenavend in te gaan. 
Er worden verschillende casussen geoefend. Dit wordt gedaan met ongeveer 50 meewerkende studenten. In café Geen Flauw Idee spelen de studenten een vervelende situatie na die zich voor kan doen in iedere kroeg, en in de Hoogstraat wordt er geoefend op handhaven met politiehonden. Daarnaast worden er ook kleinere situaties geoefend zoals wildplassers, dit wordt geoefend voor theater De Maagd.  “We oefenen verschillende situaties zodat alle collega’s weten hoe ze moeten handelen op zo’n moment. Zo zijn we als politie ook klaar voor de Vastenavend”, aldus de woordvoerder. 


Bron: Bergen op Zoomse Bode

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief