Grote verkeerscontrole bij Venlo

Gepubliceerd op: 25-3-2023

Grote verkeerscontrole bij Trade Port West
De politie, douane, Koninklijke Marechaussee zijn sinds donderdagmiddag bezig met een grote controle bij Trade Port West in Venlo. Er zijn ook speurhonden ingezet.
Automobilisten die vanuit Duitsland komen, worden door motoragenten van de snelweg A67 gehaald en naar de controleplek gebracht.

Smokkelen vluchtelingen
De Marechaussee is vooral alert op illegale migratie zoals bijvoorbeeld het smokkelen van vluchtelingen de grens over in busjes of vrachtwagens. Er wordt gecontroleerd of alle personen over de juiste identiteitspapieren beschikken.
De politie let ook op onder meer drugssmokkel. Zo werd er donderdagmiddag een man uit Bulgarije aangehouden die verschillende gele en groene kentekens in zijn auto had liggen.
Etnisch profileren
Het gerechtshof in Den Haag heeft onlangs bepaald dat etnisch profileren verboden is. Personen die de grens oversteken mogen niet op basis van hun huidskleur aan de kant worden gezet. Woordvoerder Stan Verberkt van de Koninklijke Marechaussee laat in een reactie weten dat etnisch profileren nooit werd gedaan. Wel wordt gekeken naar het soort auto of busje waarin wordt gereden en uit welk land deze afkomstig is. Ook wordt gekeken naar auto’s en busjes die bijvoorbeeld zwaar beladen zijn. Bij sommige voertuigen beschikt de autoriteiten over meer informatie waardoor ze extra alert zijn.
De controle duurt nog tot half tien donderdagavond.


Bron: 1Limburg

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief