Wéér inbraken in parkeergarage in Apeldoorn, nu is militair één van de slachtoffers

Gepubliceerd op: 25-5-2023

Voor de tweede week op rij hebben inbrekers toegeslagen in de parkeergarage van Q-Park aan de Roggestraat in Apeldoorn. Behalve politie, die de inbraken onderzoekt, is vanavond ook de marechaussee aanwezig om informatie uit een gestolen telefoon van een militair veilig te stellen.

Dat bevestigt woordvoerder Stan Verberkt van de Koninklijke Marechaussee. De diensttelefoon van de beroepsmilitair is gestolen uit een burgervoertuig en kan militair gevoelige informatie bevatten. ,,De politie onderzoekt de inbraken, maar onze mensen zijn daarheen gegaan om de telefoon van hun collega te blokkeren zodat de dader niet bij de gegevens kan”, zegt Verberkt.

Vorige week werd in dezelfde parkeergarage ook al in vermoedelijk drie auto’s ingebroken, waaronder in de auto van persfotograaf Luciano de Graaf uit Apeldoorn. Daarbij werd onder meer een camera met een waarde van zo’n 10.000 euro gestolen.

Vier auto’s
Gisteravond zijn in vier auto’s ingebroken, zei een lid van de marechaussee tegen De Graaf, die nu voor zijn werk naar de parkeergarage ging. De politie bevestigt dat en doet nu onderzoek. Daar blijft de marechaussee verder buiten, zegt woordvoerder Verberkt. ,,Tenzij er heel sterke aanwijzingen zijn dat een militair de dader is, maar dat is niet het geval.”
Eigenaar Q-park van de parkeergarage liet vorige week al weten dat er bij de inritten van de parkeergarage constante camerabewaking is en dat een parkeerticket of een QR-code nodig is om de toegangsdeur voor terugkerende automobilisten open te krijgen. Q-Park stelde ook niet aansprakelijk te zijn voor diefstal en adviseert gedupeerden aangifte te doen bij de politie. Die kan dan camerabeelden van de garage opvragen. Of dat vorige week iets opgeleverd heeft, is niet bekend.

 

Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief