Politie tasert man op A20 nadat hij tijdens dollemansrit een spoor van schade achter zich laat

Gepubliceerd op: 30-5-2023

Auto's en verkeersborden werden geramd, meerdere mensen raakten gewond en een motorrijder werd zelfs opzettelijk bijna van de weg gereden. De dollemansrit van een automobilist eindigde zondagmiddag op de A20, die voor de achtervolging zelfs even werd afgesloten. De man is getaserd zodat agenten hem konden aanhouden.
Pas op de afrit naar Overschie en Blijdorp op de A20 bij knooppunt Kleinpolderplein komt de Skoda tot stilstand als de marechaussee hem klemrijdt. In de uren daarvoor laat de bestuurder een spoor van schade achter zich. Het begint op de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. Daar veroorzaakt de man een ongeval, hij ramt twee personenauto's en scheurt ervandoor.
Daarna rijdt hij verschillende auto's en mensen aan op onder meer de G.K. van Hogendorpweg, de Teldersweg, de Gordelweg en op de parkeerplaats van het Sint Fransiscus Gasthuis. Er raken tenminste drie mensen gewond.

Op de velgen gereden
Op de A20 lukt het de politie met hulp van de Koninklijke Marechaussee om de man klem te rijden. Agenten zien zich genoodzaakt een stroomstootwapen te gebruiken.
Als de man wordt ingerekend, ligt de voorkant van zijn Skoda helemaal in de kreukels, is de voorruit gebarsten en zijn de airbags uitgeklapt. Meerdere banden van de auto zijn aan flarden, de automobilist heeft een tijdje op de velgen gereden.

Waarom de man zich zo heeft gedragen in het verkeer, wordt verder onderzocht. Een dag later blijkt het om een 48-jarige man uit Schiedam te gaan.

 

Bron: Rijnmond

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief