Roxane zet grootse prestatie neer door zes (!) keer Alpe d'HuZes te beklimmen

Gepubliceerd op: 3-6-2023

Tijdens Alpe d’HuZes beklimmen op één dag 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto 'opgeven is geen optie'. Ongeveer anderhalve maand geleden maakte SBS6 bekend een team, met de naam Team d'Hu6, af te vaardigen. Roxane Knetemann was, als oud-wielrenster, één van de fietsers uit dit team.

In de uitzending van Vandaag Inside werd donderdagavond live geschakeld met Rox. Nadat ze met luid applaus werd begroet vanuit de studio, begon ze te vertellen over hoe het haar afgegaan was. "Het was echt ontzettend zwaar. De eerste drie keer gingen eigenlijk wel makkelijk, tussen aanhalingstekens. Maar de vierde keer wist ik eigenlijk niet eens meer hoe ik boven kwam, de laatste drie kilometer duurde eeuwig. De Nederlandse marechaussee heeft echt mijn dag gered, want die pikte me op, daar wil ik ze graag voor bedanken, dus bij deze!"

Roxane heeft ongeveer 10,5 uur op de fiets gezeten en zes keer de berg beklommen, met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Geld inzamelen is iedereen die deelnam aardig in geslaagd, er is met de actie namelijk ruim 17 miljoen euro opgehaald.

 

Bron: Vandaag Inside

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief