Heroine in beslag genomen door gezamenlijke patrouille

Gepubliceerd op: 24-8-2023

Een gezamenlijke patrouille van de Federale Politie en de Koninklijke Marechaussee nam ruim 120 gram heroïne in beslag en arresteerde 4 personen - de magistraat vaardigde voorlopige hechtenis uit.

Zaterdagavond en dinsdagavond heeft een gezamenlijke patrouille van de Federale Politie en de Koninklijke Marechaussee in het district Gangelt/Heinsberg en het district Mindergangelt/Heinsberg in totaal vier Duitsers gearresteerd die meer dan 120 gram heroïne hadden gesmokkeld.

Zaterdagavond kwamen een 54- en 29-jarige uit Nederland aan in Gangelt. Op rijksweg 56 werd het voertuig van de twee inzittenden opgemerkt door de gezamenlijke patrouille. Tijdens het stoppen van de auto werd een pakje sigaretten uit het raam van de auto gegooid. In het sigarettenpakje werd ruim 60 gram heroïne aangetroffen en in beslag genomen. De twee mannen werden gearresteerd en vervolgens met de verdovende middelen overgedragen aan de douane van Aken. Zondag werden de twee voor de magistraat van de rechtbank in Geilenkirchen gebracht op verdenking van het importeren en bezitten van een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, die voorlopige hechtenis tegen hen uitvaardigde.

Slechts drie dagen later arresteerde een gezamenlijke patrouille van de Federale Politie en de Koninklijke Marechaussee in Mindergangelt een 25-jarige vrouw en een 32-jarige man met ruim 60 gram heroïne. Nadat hij het aan het douaneonderzoek van Aken had overgedragen en aan de rechtbank in Geilenkirchen had getoond, vaardigde de magistraat ook hier een bevel tot aanhouding uit.


Bron: KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief