Forum voor Democratie in Rotterdam wil hulp van de marechaussees in

Gepubliceerd op: 30-8-2023

De Rotterdamse eenmansfractie van Forum voor Democratie is het toenemende geweld in de stad zó zat dat het na ruim een jaar van redelijke regionale partijstilte ineens onbedaarlijk uit haar slof schiet met het verzoek aan burgemeester Aboutaleb om harder in te zetten op excessief geweld op Zuid door de inzet van de Koninklijke Marechaussee.

Wel met de kanttekening dat als dit wegens capaciteit of regelgeving niet mogelijk is in elk geval te zorgen dat in kwetsbare wijken de handhaving zo geregeld wordt dat er gericht en effectief gezocht wordt naar wapens, drugs of ander verboden bezit. In dat geval door de politie, waarbij Forum-raadslid Oostdijk in het midden laat of daar wel capaciteit voor aanwezig is.

Forum wil bovendien de frequentie van preventief fouilleren verhogen en verklaart de urgentie van haar verzoek met een verwijzing naar de meest recente 100 aanslagen in de stad. Oostdijk noemt dit een ‘’triest jubileum’’ en schrijft zijn verzoek aan Aboutaleb op een manier, zo van: we raken langzamerhand zo gewend aan al die excessen, dat we er niet eens meer bij stil staan dat het excessen zijn.

De fractie van Forum voor Democratie in Rotterdam neemt tot nu toe in de gemeenteraad een vrij geruisloze positie in. Oostdijk is de maandvergaderingen weliswaar in de regel altijd present, maar neemt nauwelijks deel aan de debatten. In tegenstelling tot zijn collega’s in Den Haag wekt hij dan ook geen ergernis op en is zijn verzoek om de marechaussees in te schakelen bijna een verrassing.


Bron: Dagblad010

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief