BMW rijder op de vlucht na het zien van de KMar en reed motorrijder dood

Gepubliceerd op: 9-9-2023

BMW-rijder draaide om en ging er vandoor bij zien marechaussee, reed motorrijder dood in Lengel en vervolgde zijn vlucht
De chauffeur van de BMW die zondag nabij Lengel een motorrijder aanreed die dodelijk verongelukte, was op de vlucht na het zien van een auto van de marechaussee. Die vlucht kende een fatale afloop.
Een woordvoerder van de marechaussee zegt dat er geen sprake is geweest van een achtervolging van de BMW. ,,Die auto was al uit zicht toen we er achteraan zijn gaan rijden.”

De Duitse politie meldt dat de bestuurder van de BMW dinsdag om 14.30 uur is gearresteerd door het Grensoverschrijdende Politie Team (GPT). Dat was op het station van Kleef.

De voortvluchtige, die nu gepakt is, is een Poolse man van 24 jaar. De andere twee inzittenden zijn een 24-jarige Doetinchemmer en een 28-jarige man uit Litouwen. Die zijn allebei zondagmiddag kort na het ongeluk al aangehouden in Zeddam.

Omgedraaid
Volgens de Duitse politie waren de drie inzittenden van de BMW er zondag rond 11.00 uur vandoor gegaan bij het zien van de marechaussee. Dat was in ’s-Heerenberg.

Na het zien van de wagen van de marechaussee, draaide de bestuurder de BMW en ging er vandoor.

Op de Drieheuvelenweg tussen ’s-Heerenberg en Zeddam reed de BMW nabij Lengel vermoedelijk achterop een motor.
De motorrijder, een 67-jarige man uit ’s-Heerenberg, overleed ter plekke. De 62-jarige vrouw die achterop zat is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De chauffeur van de BMW, die met hoge snelheid zou hebben gereden, stopte niet na de aanrijding maar zette koers naar Zeddam. Bij de rotonde reed hij rechtdoor het dorp in, schampte rechts van de weg een boom en kwam tegen de volgende boom tot stilstand.

Voortvluchtig
De drie mannen stapten uit en vluchtten het dorp in. Eén van hen werd al snel opgepakt door de politie, een tweede werd later op de middag vastgenomen bij de molen aan de Bovendorpseweg.

De derde man bleef voortvluchtig, tot hij dinsdagmiddag op het station van Kleef aangehouden kon worden.

Daar wilde de Pool - de bestuurder van de BMW - er weer vandoor gaan, maar met pepperspray wist de politie de man onder controle krijgen. Volgens de Duitse politie is de arrestatie te danken aan Nederlands recherchewerk.

De arrestatie gebeurde door het Grensoverschrijdende Politie Team (GPT), waarin de politie van Doetinchem, de marechaussee uit Zevenaar, de Bundespolizei en de politie uit Kleef samenwerkten.

De man is overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten in afwachting van zijn vervolging.

 

Bron: De Gelderlander

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief