Lichaaam aangetroffen in landingsgestel

Gepubliceerd op: 16-9-2023

In het landingsgestel van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Istanboel is gevlogen, is een lichaam aangetroffen. Details over de identiteit van de dode zijn nog niet bekend.

De Koninklijke Marechaussee zegt in samenwerking met de Turkse autoriteiten te onderzoeken of de persoon mogelijk in Nederland aan boord is gekomen en op dit moment geen nadere informatie te hebben. Zowel de Turkse politie als luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines doet onderzoek.

Onderhoudsinspectie
Het lichaam bevond zich in een Airbus A330 die donderdag aan het begin van de avond opsteeg van Schiphol, meldde persbureau Demirören. Het toestel landde een kleine drie uur later in Turkije, waarna het lichaam werd ontdekt tijdens een onderhoudsinspectie.

De Turkse nieuwssite Internethaber zegt dat de politie het vliegtuig na de vondst voor nader onderzoek heeft afgezet.

Tien bestemmingen
Volgens Internethaber is de dode waarschijnlijk een verstekeling, al zou het ook om een medewerker kunnen gaan. Er zou rekening mee gehouden worden dat de persoon al op 10 september aan boord van het vliegtuig is geklommen, tijdens een vlucht die opsteeg van de luchthaven van Banjul in Gambia.

Bron: RTLnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief