Als je denkt dat het een touringcar is........

Gepubliceerd op: 21-9-2023

Boeteregen bij grote verkeerscontrole in regio Breda en Tilburg, politie slaat toe vanuit touringcar
De verkeerspolitie heeft dinsdag in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee 111 bekeuringen in de regio uitgedeeld aan bestuurders die de verkeersregels overtraden.
Vanuit een touringcar en twaalf onopvallende auto’s gingen de agenten te werk. De actie was voornamelijk gericht op het ‘ongestoord onderweg zijn zonder afleiding van de mobiele telefoon’. Dat ging bij veel weggebruikers toch mis: 89 van de 111 bekeuringen waren voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden.
02:24
Politie spot appende bestuurders vanuit touringcar
Twaalf onopvallende auto’s
Vanuit de touringcar nam de politie de overtredingen waar. In de omgeving van die bus reden twaalf onopvallende politieauto’s, waarvan drie van de Koninklijke Marechaussee. Deze zorgden ervoor dat de overtreders werden gesnapt.

De controle vond plaats op de snelwegen A16, A58, A27 en A59. Ook op de Midden-Brabantweg tussen Tilburg en Waalwijk, de Ringbaan-West in Tilburg en de Backer en Ruebweg in Breda werd gecontroleerd.

De 111 bekeuringen werd met name voor de volgende zaken uitgeschreven:
- 89 keer voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het autorijden
- 7 keer voor het niet tonen op eerste vordering van het rijbewijs
- 5 keer voor overschrijding van de maximumsnelheid
- 3 keer voor het niet dragen van de gordel

Verder werd van één automobilist het rijbewijs ingevorderd, omdat hij 160 kilometer per uur reed, waar 100 kilometer per uur was toegestaan.


Bron: Brabants Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief