Vier vermoedelijke uithalers aangehouden, man ernstig gewond

Gepubliceerd op: 9-11-2023

De politie heeft dinsdagnacht, in samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee, vier mannen aangehouden op de Denemarkenweg in Ritthem. Eén van hen is ernstig gewond. De politie vermoedt dat het om uithalers gaat. Bij deze actie werd in totaal 99 kilo cocaïne aangetroffen.
De man werd naar Torentijd gebracht
Een agent zag de mannen op het haventerrein in Ritthem en waarschuwde zijn collega's. De agenten hielden uiteindelijk drie verdachten aan, twee 22-jarige mannen uit Den Haag en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De vierde verdachte werd door de politie gewond aangetroffen op het terrein. Het vermoeden is dat de man van grote hoogte is gevallen. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. Volgens de politie hoort die man vermoedelijk ook bij de groep.
De verdachten zijn naar het cellencomplex gebracht. De gewonde is een 42-jarige man uit Krimpen aan de IJssel, hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij lijkt ernstig gewond.

99 kilo cocaïne
De douane trof 99 kilo cocaïne aan. Hiervan droegen de verdachten 49 kilo bij zich. De totale vondst heeft een straatwaarde van zo'n 625 duizend euro.
De Zeehavenpolitie doet verder onderzoek naar de zaak.


Bron: Omroep Zeeland

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief