Kop-staartbotsing met tractor bij Schiphol: één gewonde

Gepubliceerd op: 22-2-2024

Bij een ongeluk met een tractor bij Schiphol is vanochtend iemand gewond geraakt. De tractor remde op de Westelijke Randweg, waarna twee bedrijfsauto's er achterop klapten.  
Het ongeluk gebeurde vanochtend rond 09.00 uur, vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Toen de tractorchauffeur bij de verkeerslichten ter hoogte van het Microsoft-kantoor afremde, klapte een bedrijfswagen achterop de aanhanger van de tractor.  

Ook een tweede automobilist kreeg zijn voet niet op tijd op de rem. Die bedrijfsauto botste achterop de auto die daarvoor op de tractor was geklapt. Beide betrokken auto's zijn van hetzelfde bedrijf: Thomas Cultuurtechniek. 

Dag vrij
Een woordvoerder van dat bedrijf laat aan NH weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn personeel. Een van de chauffeurs was meegenomen naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. "Hij wilde weer aan het werk, maar ik heb hem een dag vrij gegeven." 

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren. Daarom was de Westelijke Randweg tijdelijk afgesloten. Beide bedrijfsauto's zijn afgesleept. Rond het middaguur werd de weg weer vrijgegeven. 

 

Bron: NH Nieuws

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief