Politie en marechaussee houden grote verkeerscontrole op de A12

Gepubliceerd op: 1-3-2024

Op de A12 tussen Zevenaar en Duiven is woensdagmiddag een grootschalige politiecontrole gehouden. Ook de marechaussee heeft daaraan meegewerkt. Hoeveel aanhoudingen zijn verricht, is nog niet bekend gemaakt.
Ongeveer tien motorrijders van politie en marechaussee haalden voertuigen van de snelweg voor een inspectie. Het ging om verkeer dat vanaf de Duitse grens in de richting van Arnhem reed. Voor de politie was dit een verkeerscontrole. Dat betekent dat werd gecontroleerd op zaken als rijgedrag en op de deugdelijkheid van de auto. De marechaussee onderzocht de persoonsgegevens van de passagiers. Er werden Nederlanders gecontroleerd, maar ook buitenlandse auto's.

De controle werd uitgevoerd door de Landelijke Eenheid
De controle heeft op zijn minst geleid tot drie aanhoudingen. Twee daarvan werden verricht door de politie en één door de marechaussee. Eén arrestant werd aangehouden op basis van artikel 5 van de verkeerswet: gevaarlijk rijgedrag. De exacte redenen voor de overige aanhoudingen zijn nog niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk wat het totale aantal aanhoudingen was aan het einde van de actie.

De controle was geen initiatief van de regionale politie, maar van de Landelijke Eenheid, Dienst Infrastructuur. Dit is de dienst die onveiligheid en criminaliteit bestrijdt op de snelweg, het water, het spoor en in de luchtvaart. De medewerkers die de inspecties langs de A12 uitvoerde, waren deels surveillanten in opleiding. De controle was om 14.00 uur afgelopen.

 

Bron: De Gelderlander

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief