Kazerne blijft in gebruik van Defensie

Gepubliceerd op: 13-3-2024

De Marechaussee kazerne in Soesterberg blijft in gebruik, zo heeft een woordvoerder van Defensie vastgoed vandaag aan onze redactie laten weten. Het imposante gebouw aan de Montgomeryweg zal worden meegenomen in de verduurzamingsmaatregelen van Defensie vastgoed.

Rijke geschiedenis
Met een rijke geschiedenis achter de rug, is de kazerne al geruime tijd een belangrijk bolwerk voor de Koninklijke Marechaussee (KMar). Onlangs is het pand gemoderniseerd en omgebouwd tot kantoorruimte, voorzien van alle benodigde faciliteiten voor de eenheden van de Marechaussee die er tot op heden zijn gehuisvest.

Geen maatschappelijke voorziening
Sommigen zien in het statige gebouw een potentieel voor een nieuwe maatschappelijke functie, zoals een dorpshuis, buurtcentrum of een evenementenruimte met café. Echter, de woordvoerder van Defensie Vastgoed heeft ons vandaag laten weten dat het gebouw niet zal worden afgestoten. De organisatie van de Koninklijke Marechaussee groeit de laatste jaren hard, waardoor de kans groter is geworden dat het gebouw weer volledig in gebruik zal worden genomen door het defensieonderdeel.

Geen twijfel meer
Vorige maand gaf de woordvoerder van de Directie Defensie Vastgoed nog aan dat er onderzoek zou plaatsvinden over de mogelijke alternatieve bestemmingen binnen de eigen gelederen van Defensie voordat verdere stappen worden ondernomen. Vandaag is de twijfel zo goed als weggenomen, het mooie statige pand blijft een belangrijk onderdeel van het militaire domein in Soesterberg.

Speculaties Kazerne voorbij
Ondanks dat sommige inwoners de laatste maanden met interesse en nieuwsgierigheid uitkeken naar een andere bestemming voor de kazerne, blijft het een belangrijk symbool voor de lokale identiteit en geschiedenis van Soesterberg. Met zijn historische waarde en symbolische betekenis zal de Marechaussee kazerne nog lange tijd een prominente plaats innemen in de gemeenschap.


Bron: www.Soesterberg.nu

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief