Drie Britse militairen aangehouden voor misdragingen in het centrum van Rotterdam

Gepubliceerd op: 22-3-2024

De Koninklijke Marechaussee heeft samen met de politie en de Royal Navy Police drie Britse militairen aangehouden. Zij zouden onder andere een agent hebben mishandeld en vermoedelijk harddrugs bij zich hebben gehad. Dit alles gebeurde eerder deze week, maar werd donderdag naar buiten gebracht.

De confrontatie met de politie was in het centrum van Rotterdam. Daar escaleerde de situatie zodanig, dat een van de militairen met een taser moest worden overmeesterd. Daarna is hij aangehouden voor het mishandelen van een agent. Een tweede militair werd ook aangehouden: hij werd opgepakt wegens openbare dronkenschap en wordt verdacht van het bezit van een gebruikershoeveelheid harddrugs.

Woensdagavond kreeg een andere militair het eveneens aan de stok met de politie.Hij werd aangehouden wegens openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De militairen komen van een Brits schip af dat momenteel in de Rotterdamse haven ligt. De Koninklijke Marechaussee geeft aan ook komend weekend extra patrouilles uit te voeren, samen met de politie en de Royal Navy Police. De verschillende incidenten vonden plaats rondom de Rode Zand en de Coolsingel, laat de politie weten aan deze site.

 

Bron: PZC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief