Omgeving Stadshart Amstelveen afgezet vanwege verdachte situatie in bus

Gepubliceerd op: 30-3-2024

Omgeving Stadshart Amstelveen afgezet vanwege verdachte situatie in bus, 67-jarige man opgepakt
De omgeving van winkelcentrum Stadshart in Amstelveen was donderdagmiddag afgezet omdat een man een verdacht pakketje bij zich zou hebben in een bus. Een 67-jarige man uit Den Haag is aangehouden. Hij bleek geen explosief bij zich te hebben. De politie onderzoekt wat hij wel bij zich had.

De politie kreeg rond 13.00 uur een melding dat iemand met een verdacht pakketje in een Connexxionbus bij Schiphol zou zijn gestapt. Verschillende specialistische eenheden rukten uit, waaronder een arrestatieteam, een lid van het team Explosieven Veiligheid van de Koninklijke Marechaussee en een politiehelikopter die de bus nauwlettend in de gaten hield.

De politie zette de bus uiteindelijk stil bij een busstation aan de straat Meander in Amstelveen. De omgeving van het busstation werd breed afgezet en agenten haalden alle inzittenden uit de bus gehaald. De verdachte kon op basis van het signalement van de melding direct worden aangehouden. Hij bleek geen explosief bij zich te hebben.

Rond 15.30 uur werd de omgeving van het winkelcentrum weer vrijgegeven. De politie onderzoekt nog wat de verdachte precies bij zich had.


Bron: Het Parool

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief