Drugs, alcohol en inbeslagname zes voertuigen bij grote controle in Stroe

Gepubliceerd op: 19-4-2024

STROE Op het kazerneterrein aan de Wolweg in Stroe is woensdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole gehouden. Deze was gericht op burger- en militair verkeer.

Volgens de Koninklijke Marechaussee heeft de Belastingdienst ruim 73.000 euro geïnd aan openstaande schulden en zijn zes voertuigen in beslag genomen. 

Verder werden drie personen aangehouden, die onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Een andere bestuurder bleek te veel alcohol te hebben gedronken. In een auto troffen marechaussees illegaal zwaar vuurwerk (enkele cobra’s) en een lachgascilinder aan. 

Naast diverse hoeveelheden softdrugs werd ook een hakbijl in beslag genomen. ,,Verder troffen we een vreemdeling aan met een terugkeerbesluit. En voor de wegenverkeerswet zijn diverse proces-verbalen opgemaakt.’’

De Koninklijke Marechaussee hield de controle in samenwerking met politie, milieu-agenten, groene boa’s van de omgevingsdienst en Staatsbosbeheer en medewerkers van Belastingdienst. 

Onder meer met behulp van ANPR-camerawagens (automatische kentekenherkenning) op de snelweg A1 en de Apeldoornsestraat werden voertuigen door motorrijders van politie en marechaussee naar het kazerneterrein geleid. 

De controle, waarbij ongeveer vijftig mensen werden ingezet, duurde van 15.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.


Bron: Barneveldse Krant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief