Man verdacht van vervalsen honderden ID-bewijzen voor tieners

Gepubliceerd op: 9-5-2024

DEVENTER (ANP) - Een 19-jarige man uit het oosten van het land wordt verdacht van het op grote schaal namaken van ID-bewijzen. De marechaussee zegt dat hij mogelijk honderden mensen aan een vals ID-bewijs heeft geholpen. Vaak ging het om minderjarigen die daarmee bijvoorbeeld alcohol konden kopen of naar een evenement konden.
De 19-jarige man is dinsdag opgepakt. Ook zijn panden in Arnhem en Deventer doorzocht. Daarbij zijn tientallen valse ID-bewijzen en apparatuur om die te maken, gevonden. Wat de exacte woonplaats van de verdachte is, wil de marechaussee vrijdag omwille van het onderzoek nog niet zeggen.

De marechaussee begon het onderzoek nadat het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID), een samenwerkingsverband van marechaussee en politie, op Schiphol meerdere valse ID-bewijzen had gekregen, die op dezelfde manier leken te zijn gemaakt en verstrekt. Volgens de marechaussee bood de verdachte de ID-bewijzen aan via social media.
Volgens de zegsman van de marechaussee wordt nog onderzocht hoeveel valse ID-bewijzen de man zou hebben gemaakt en of die kunnen worden getraceerd.


Bron: MSN

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief