Curaçaose politie pakt meer verdachten op in moordzaak adjudant

Gepubliceerd op: 15-6-2024

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao zijn dit weekend meerdere arrestaties verricht in verband met de moord op een adjudant van de Koninklijke Marechaussee, Toon Brood (49). Hij werd in de avond van vrijdag 31 mei (lokale tijd) doodgeschoten in zijn eigen huis toen drie mannen daar waren binnengedrongen. In totaal zijn in de zaak nu drie mannen opgepakt.
Afgelopen vrijdag werd een man aangehouden toen hij zich meldde bij de politie, op zaterdag is een tweede man gearresteerd en zondagochtend (lokale tijd) een derde man. De laatste was bij zijn aanhouding in het bezit van een vuurwapen.
Verschillende lokale media maken melding van de arrestaties. De politie heeft nog geen details gegeven over de drie mannen.
Vrijdagochtend (lokale tijd) heeft de politie invallen gedaan in verschillende huizen op het eiland. Daarbij is onder meer een motorfiets gevonden die toebehoorde aan Brood, en die recentelijk uit zijn huis was gestolen. Dit heeft geleid tot de drie aanhoudingen.

In navolging op dit ANP bericht en andere uitingen van lokale media is er nog geen officieel bericht van het korps politie Curacao. Zij zullen derhalve nog niet bevestigen dat aangehouden verdachten in dit onderzoek degene zijn die men zoekt.


Bron: Media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief