Politie houdt verwarde man met wapens na urenlange zoektocht aan

Gepubliceerd op: 9-7-2024

AMERSFOORT – De man die vanavond gewapend een bosgebied invluchtte, is na een uur durende klopjacht door de politie aangehouden voor de deur van zijn woning.

De klopjacht begon rond 20:00 uur, nadat de politie de auto van de man had klemgereden aan de Soesterweg. De man wist echter met halsbrekende toeren aan de agenten te ontsnappen. Vanwege de dreigende situatie werden door de politie ook schoten gelost.

De auto van de man werd snel teruggevonden in het natuurgebied aan de Zandlaan. Een grote klopjacht werd opgestart, waarbij onder andere politiehonden, een arrestatieteam en een helikopter betrokken waren. Ook onderhandelaars en de Koninklijke Marechaussee werden ingezet. Vanwege de klopjacht konden bewoners van de Zandlaan en Chaletpark ’t Monnickenbosch urenlang niet naar huis.

De zoektocht leverde echter niet veel op, en na een uur besloot de politie de actie af te schalen. Diverse politie-eenheden hadden ondertussen positie ingenomen rondom de woning van de verdachte aan de Kappeyne van de Coppellolaan in Amersfoort. Rond 01:30 uur kwam de verdachte daar aanlopen. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en heeft minstens één keer een agent bespuugd. Uiteindelijk kon hij door zes agenten worden overmeesterd en is hij overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau.

Volgens buurtbewoners is de man een notoire overlastpleger. De politie komt regelmatig bij hem op bezoek. Voordat het incident van vanavond plaatsvond, had de man in het appartementencomplex al diverse vernielingen aangericht.

 

Bron: 112 Nederland

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief