Beëdiging / diploma uitreiking op de KW-III

Gepubliceerd op: 24-1-2015

Op 16 januari vond de eerste beëdiging/diploma uitreiking in 2015 plaats op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.

Veteranen en SMC-ers Cees van Ingen en Jaap Gatsma waren bij deze plechtigheid aanwezig om assistentie bij de uitreiking te verlenen.

Afbeelding verwijderd

De plechtigheid stond onder leiding van plaatsvervangend Commandant OTCKMar, luitenant-kolonel Jaap van Duijvenbode en vond dit keer plaats in de nieuwe ondergrondse sporthal nabij gebouw 55. Het betrof de klas 1406 Leergang Marechaussee Beveiliger. Het bijzondere aan deze gebeurtenis was de uitreiking van certificaten aan enkele enkele leden van de Koninklijke Luchtmacht. Het was de afsluiting van een pilot geïntegreerde samenwerking met 130 Militaire Opleidingen (MO) Squadron van de KMSL Vliegbasis Woensdrecht. 

Ten aanzien van dit laatste wordt nog het volgende vermeld. 

Medio 2014 is het 130 Militaire Opleidingen (MO) Squadron van de KMSL Vliegbasis Woensdrecht gestart met een pilot bestemd voor de korporaal Grondverdediging. Wat deze pilot uniek maakt is de samenwerking met en de integratie van luchtmachtpersoneel binnen de opleiding bij de Koninklijke Marechaussee (KMar). 

De pilot moest inzicht geven in de overlap tussen de opleiding tot beveiliger bij de KMar en de opleiding tot bewaker/beveiliger bij de Koninklijke Luchtmacht. Er is onder andere bekeken of in de toekomst het brugjaar van de KMar, de leergang KMar Beveiliger, VeVa Grondoptreden en de opleiding Korporaal Grondverdediging gezamenlijk kunnen worden verzorgd. Op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum KMar te Apeldoorn heeft de pilot de afgelopen maanden gedraaid. Vanuit het 130 MO Squadron is er een kaderlid tijdelijk te werk gesteld bij de KMar om met de KMar-instructeurs op een uitstekende wijze de pilot te verzorgen. Het op een flexibele wijze inrichten van de opleiding, waarbij gebruik is gemaakt van de kennis en ervaring van de verschillende OPCO’s maakte deze pilot tot een groot succes. Afgelopen vrijdag is de pilot met een feestelijke ceremonie en het uitreiken van de certificaten afgesloten. 

Klik hier voor een foto-impressie van de plechtigheid.

Bron : SMC/KMS Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief