Drie Italianen aangehouden met vals geld

Gepubliceerd op: 3-2-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week op Schiphol drie Italiaanse mannen, van 18, 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van het aanbieden van vals geld en/of oplichting.

Afbeelding verwijderdMarechaussees van de Observatie- en Ondersteuningsgroep (OOG) kregen afgelopen maandag omstreeks 17.00 uur de melding dat drie mannen hadden geprobeerd om met vermoedelijk valse 100 euro biljetten een vliegticket te kopen. Dit was niet gelukt omdat de luchtvaartmedewerkster het biljet niet aan wilde nemen. De mannen zouden eerder die dag bij verschillende restaurants en winkels op de luchthaven ook mogelijk valse biljetten van 100 euro hebben aangeboden.

Nader onderzoek wees uit dat de drie verdachten de volgende dag zouden uitreizen naar Italië. Het observatieteam kon met de doorgegeven signalementen van de Camera-Toezicht-Ruimte (CTR) van de Marechaussee een observatie starten op de verdachten. Tijdens deze observatie bleek dat één van de verdachten vermoedelijk een vals biljet van 100 euro probeerde te gebruiken bij een winkel. Alle drie de verdachten konden hierna buiten heterdaad bij de uitgaande gate worden aangehouden. Zij waren in het bezit van ongeveer 1500 euro vals geld, hetgeen in beslaggenomen is.

De Marechaussee, het Team-Vervolg-Onderzoeken (TVO), doet onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven als verdachten in de zaak.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief