Witwaszaak leidt naar verdachten, vervalst paspoort en drugs

Gepubliceerd op: 5-2-2015

Door het rechercheteam van het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) op Schiphol wordt onderzoek gedaan naar een 49-jarige man uit Amsterdam die afgelopen dinsdag op verdenking van witwassen en het voorhanden hebben van bijna twee kilo cocaïne is aangehouden.

Afbeelding verwijderdNaar aanleiding van de aanhouding van een geldkoerier op Schiphol is er door het SVLM, dat bestaat uit medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane, een onderzoek opgestart. Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat er afgelopen week twee doorzoekingen hebben plaatsgevonden in Amsterdam en Halfweg.

Tijdens doorzoekingen in de woningen werd de 49-jarige verdachte aangehouden en bijna twee kilo vermoedelijk cocaïne in beslaggenomen. Daarnaast werd een 56-jarige vreemdeling aangetroffen, die in het bezit was van een vervalst Venezolaans paspoort. Deze man verblijft vermoedelijk illegaal in Nederland en is ook aangehouden. 

Het SVLM doet onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Beide verdachten zijn nog ingesloten, waarvan één in vreemdelingenbewaring.

Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) bestaat uit medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane en doet onderzoek naar in beslaggenomen geld op de Luchthaven Schiphol.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief