Onderzoek naar drugssmokkel met rugtas en wetsuit

Gepubliceerd op: 11-2-2015

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen week een 46-jarige man uit Hoogvliet aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Afbeelding verwijderdHet Drugs Team Schiphol (DTS) van de Marechaussee startte woensdagavond op basis van informatie een observatie op de verdachte, die zojuist vanuit Zuid-Amerika via Zuid-Europa op Schiphol was aangekomen. De verdachte kon na een korte observatie worden aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In de rugtas van de verdachte werd in een dubbele bodem een pastasubstantie met vermoedelijk cocaïne ontdekt. Deze substantie had een brutogewicht van 2,4 kilo.

Daarnaast werd woensdagmiddag door de Douane een 48-jarige Spaanse man gecontroleerd, die zojuist was aangekomen uit Zuid-Amerika. Tijdens de controle werd een verdikking op de rug en benen van de man gevoeld. Nader onderzoek wees uit dat de man onder zijn kleding een wetsuit met daarin 24 pakketten met vermoedelijk cocaïne droeg, waarna hij werd aangehouden. Marechaussees van het Drugs Team Schiphol (DTS) hebben de verdachte overgenomen en doen onderzoek. Het totale gewicht van de vermoedelijke cocaïne was bijna 5 kilo.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek in beide zaken, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Beide verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechtercommissaris en in bewaring gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief