Website Landelijke Meldkamerorganisatie

Gepubliceerd op: 19-2-2015

De website van de Kwartiermakersorganisatie Landelijke Meldkamerorganisatie (KLMO) staat live. Op die website is meer informatie te vinden over de kwartiermakersorganisatie, de transitie en over zaken als financiën, personeel en organisatie, diensten en producten en ICT. 

Afbeelding verwijderdNaar één landelijke meldkamerorganisatie  Om nu en in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de vraag van burgers aan de hulpdiensten moet de meldkamer anders worden ingericht. De 22 meldkamers van veiligheidsregio’s worden daarom samen met de meldkamerfuncties van de landelijke eenheid van de politie in Driebergen en de meldkamer van de Koninklijke Marechaussee (KMar) samengevoegd tot één Landelijke Meldkamerorganisatie(LMO) met tien locaties. 

Voor de Marechaussee zijn de locaties Haarlem en Zeist. Momenteel bereidt de KLMO deze verandering voor samen met de betrokken partijen; politie, brandweer, ambulancezorg, veiligheidsregio’s en KMar. Waarom? Met de invoering van de landelijke meldkamerorganisatie kan de burger straks meer dan nu in het eerste contact geholpen worden. 

Ongeacht waar een burger vandaan belt wordt hij straks overal op dezelfde manier geholpen. Daarnaast kunnen meldkamers elkaar bij drukte of problemen onderling veel makkelijker ondersteunen of vervangen waardoor de bereikbaarheid bij grote drukte verbetert. De hulpverlening aan de burger wordt effectiever, mede door de kwaliteitsslag die wordt gemaakt. Daarnaast levert de verandering een kostenbesparing op van 50 miljoen euro in 2021. 

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief