Marechaussee houdt samen met partners integrale actie op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 26-2-2015

Op dinsdag is er op de luchthaven Rotterdam the Hague Airport een multidisciplinaire controle geweest door de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en Belastingdienst. De Marechaussee trof steek- en slagwapens aan en inde openstaande geldboetes.

Afbeelding verwijderdDe grote controle werd door de Koninklijke marechaussee georganiseerd om het veiligheidsgevoel voor passagiers en bezoekers te vergroten door zichtbaar aanwezig te zijn en op te treden tegen strafbare feiten en het onderkennen en aanpakken van (internationale) Criminele Samenwerkingsverbanden (CSV’en) en de hieraan gekoppelde criminaliteit, zoals in- en uitvoer cq. bezit/voorhanden hebben van verdovende middelen, witwassen, heling, mensenhandel en –smokkel.

Voertuigen die het luchthaventerrein opreden werden door motorrijders van de Marechaussee naar een controleplaats gedirigeerd. Daar werden het voertuig en haar inzittenden aan een uitgebreide controle onderworpen door de deelnemende overheid instanties. De Koninklijke Marechaussee controleerde preventief de voertuigen en inzittenden op wapens. Hierbij werden vijf steekwapens, twee slagwapens en een taser aangetroffen en inbeslaggenomen. In overleg met het Openbaar Ministerie werd in de meeste gevallen een schikking voorstel gedaan en afgerekend. Een aantal mensen bleek gesignaleerd te staan voor openstaande boetes en het uitzitten van gevangenisstraf. De Marechaussee inde ruim 8.200 euro aan openstaande boetes.

Verder werden bij drie personen kleine hoeveelheden softdrugs aangetroffen en bleek een gecontroleerde passagier illegaal in Nederland te verblijven. De belastingdienst nam tijdens de controle acht auto’s in beslag en incasseerde 12.000 euro aan belastinggelden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief