Gesignaleerde Duitser aangehouden

Gepubliceerd op: 28-2-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week in Brunssum een 28-jarige Duitse man aangehouden op verdenking van identiteitsfraude en omdat hij gesignaleerd stond.

Afbeelding verwijderdMarechaussees zagen tijdens een surveillance een auto, met een Duitse kentekenplaat rijden, die zich een dag eerder aan een controle had onttrokken. De bestuurder overhandigde een Bulgaarse identiteitskaart en rijbewijs. Nader onderzoek wees uit dat deze documenten vervalst waren, waarna de verdachte werd aangehouden op verdenking van identiteitsfraude.

Tijdens het doorzoeken van de auto werden nog diverse documenten gevonden, waaronder een vervalste Bulgaarse identiteitskaart, vervalst rijbewijs en twee naar later bleek frauduleus verkregen bankpas en kredietkaart. Bij het verifiëren van de opgegeven naam bij het Gemeenschappelijke Grens Coördinatiecentrum (GGC) bleek de naam niet voor te komen. De eigenaar van de auto bleek echter wel antecedenten te hebben. De volgende dag kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. Hieruit bleek dat hij de Duitse nationaliteit had en gesignaleerd stond voor de Duitse autoriteiten. De verdachte moet nog vier jaar gevangenisstraf uitzitten.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de vervalste documenten. De verdachte is na zijn inverzekeringstelling door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Over zijn uitlevering zal op een later moment worden beslist.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief