Onderzoek leidt naar mogelijke afhaler drugskoerier

Gepubliceerd op: 9-3-2015

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een 34-jarige Amerikaan en 40-jarige man uit Amsterdam die op Schiphol zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel.

Afbeelding verwijderdOnlangs werd tijdens een douanecontrole in de handbagage van een 34-jarige man, die zojuist was aangekomen uit Zuid-Amerika, vermoedelijk cocaïne gevonden. De verdovende middelen zaten verstopt in dubbele wanden van een zogenaamde pilotenkoffer.

De koerier vertelde dat hij twee nachten moest overnachten in een hotel op de luchthaven en onderhield contact met een vermoedelijke afhaler. Hierop is een gezamenlijke observatie gestart door de Koninklijke Marechaussee en Douane, teneinde de vermoedelijke afhaler van de verdovende middelen te onderkennen. Deze observatie leidde naar een 40-jarige man uit Amsterdam, die op Schiphol kon worden aangehouden als vermoedelijk afhaler van de verdovende middelen.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar beide verdachten en de inbeslaggenomen ruim twee kilo vermoedelijke cocaïne, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Beide verdachten zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief