Nacht van de Militaire Muziek doorslaand succes

Gepubliceerd op: 16-3-2015

Met meer dan 1700 bezoekers is de totaal uitverkochte eerste editie van ‘Nacht van de Militaire Muziek’ in Soesterberg een doorslaand succes geworden. Op het in het Nationaal Militair Museum (NMM) georganiseerde muziekfestival brachten 200 muzikanten van marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee uiteenlopende muzieksoorten ten gehore.

Afbeelding verwijderdDe muzikanten lieten afgelopen zaterdag 14 maart het gloednieuwe museum op zijn grondvesten schudden door met 30 verschillende ensembles op 8 podia te spelen. Het doel: het NMM en Defensie wilden het publiek kennis laten maken met de veelzijdigheid van militaire muziek. Door innovatie in muziek, optredens en presentatievormen, slaagden ze daarin. De 30 minuten durende optredens variërend van tromsignaal tot jazz, van regimentsmarsen tot pop en van barok- tot big bandmuziek wisten het publiek de hele avond te boeien.

Dornier
Organisator Ron Geurts: "Door verschillende podia tussen tentoongestelde objecten in te richten en te spelen met licht en akoestiek werd een intieme sfeer gecreëerd. Vanaf een balkon kijken naar een concert onder een F-16 of vanuit je zitzak met camouflageprint genieten van een workshop onder de vleugel van een Dornier Do-24K. Het was geweldig."

Dat het Nationaal Militair Museum naast imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters ook ruimte heeft voor dit soort grote evenementen biedt in de toekomst mogelijkheden. Geurts: "Het is een unieke locatie: centraal gelegen, mooie ruimtes en een tastbare link met de krijgsmacht. Ik vond het persoonlijk ook mooi dat de militaire muziek, een toch wat onderbelicht thema in het museum, op deze manier in de kijker werd gespeeld. Volgend jaar gaan we voor de 2000 bezoekers."

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief