Militairen veroordeeld voor handel in harddrugs

Gepubliceerd op: 17-3-2015

De militaire kamer van de rechtbank Gelderland veroordeelt maandag twee neven, een 27-jarige voormalig militair en een 30-jarige militair, voor het gezamenlijk plegen van handel in harddrugs (cocaïne). De 30-jarige militair krijgt hiervoor een gevangenisstaf van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar opgelegd.

De 27-jarige voormalig militair heeft zich naast de handel in harddrugs ook schuldig gemaakt aan het voorhanden hebben van volmantelpatronen en een nepwapen. Hij krijgt een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast krijgt de man een voorwaardelijke geldboete van € 100,- opgelegd voor het aanwezig hebben van een zeer beperkte hoeveelheid hennep.

Cocaïne bij Defensie
De 27-jarige man heeft zich, samen met zijn neef, schuldig gemaakt aan het met enige regelmaat bewerken, verkopen en verstrekken van cocaïne, ook aan andere militairen. Hierbij was zijn rol groter dan die van zijn 30-jarige neef.

Deze drugshandel leverde naast een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de gebruikers ook (imago)schade voor Defensie op. Defensie hanteert een ‘zero-tolerance’ beleid: een drugsvrije Defensie-organisatie.

Bron: Rechterlijke Macht

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief