Spetterend optreden Trompetterkorps KMar

Gepubliceerd op: 14-6-2015

Gedurende het weekend van 13 en 14 juni was het dan zover. Het fraaie park bij Kasteel Warmelo in Diepenheim bood een bijzonder podium aan amateur en beroepsmusici om hun passie voor het musiceren te delen met liefhebbers van blaasmuziek. 

Afbeelding verwijderd

Op zaterdag werd een spectaculair openluchtconcert gegeven door het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee onder de bezielende leiding van dirigent kapitein Erik Jansen. Aan het concert werd tevens medewerking verleend door Brigitte Heitzer, bekend van haar rol als Evita in de gelijknamige musical van Joop van der Ende. Verder verleende medewerking de Saluut Batterij Bastion re-enactment groep uit Naarden en de Diepenheimse Schutterij.

Afbeelding verwijderdHet concert, bijgewoond door enige honderden bezoekers, waaronder de burgemeester van Diepenheim en de minister van Economische Zaken, werd geopend door kolonel Jan Roede, Commandant van het Opleidings-, Trainings- en kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.

Als opening werd het themannummer 'Als het er op aankomt' vertolkt, gevolgd door tal van bekende stukken, onder andere 'Oranje de kleur van mijn hart' (Paul van Vliet), uit de musical 'West Side Story', een medley van melodieën van Marco Borsato. Fraai was het stuk 'How to train your dragon', waarbij op het grote scherm de gelijknamige cartoon werd vertoond, terwijl de filmmuziek perfect gesynchroniseerd werd gespeeld door het Trompetterkorps.

Als slotstuk en letterlijk de klapper van de avond werd Ouverture 1812 van Tsjaikovski (gecomponeerd in 1880) ten gehore gebracht. Het stuk werd gecomponeerd als herinnering van de Russische overwinning op het leger van Napoleon in 1812. Een van de redenen dat het stuk beroemd is geworden is het gebruik van carillon en kanonschoten als begeleiding van de tsarenhymne in de finale. En zo werd de Diepenheimse Schutterij betrokken bij dit muziekspektakel door op aanwijzingen van dirigent Erik Jansen een aantal kanonnen af te vuren. Hiermee kwam rond 10.30 een einde aan een geweldig optreden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Klik hier voor een foto-impressie van deze avond.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief