BSB wint goud

Gepubliceerd op: 10-8-2015

Afbeelding verwijderdVier KMar-collega’s van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) namen afgelopen maand deel aan de World Police and Fire Games (WPFG) in Fairfax, Amerika. Resultaat: 3 gouden en 1 zilveren medaille.

Meer dan 12.000 deelnemers uit 70 landen, uitkomend in 60 verschillende takken van sport, streden om het eremetaal. Namens de Koninklijke Marechaussee deden aan het onderdeel Toughest Competitor Alive mee de wachtmeesters Noellia B. (goud), Wouter S. (8e plaats bij single) en Marco van B. (goud bij mixed dubbel, 5e bij individueel). Noellia deed ook mee aan de onderdelen Cross fit (9e plaats) en Push/Pull lifting (zilver). Aooi Chris van N. deed mee aan
Amerikaans De van oorsprong Amerikaanse spelen zijn uitgegroeid tot de wereldspelen van nu, waaraan politiemensen en brandweerlieden vanuit de gehele wereld  kunnen deelnemen. Sinds 1985 vinden om de twee jaar de World Police and Fire Games plaats. Elke keer in een ander land. Dit jaar vonden de spelen plaats van 25 juni tot en met 5 juli 2015 in Fairfax, Amerika.
Nederland In 2021 worden de World Police and Fire Games georganiseerd door Nederland met Rotterdam als de stad waar zich het meeste afspeelt en waar de Athlete Village wordt opgebouwd. De organisatie van WPFG Nederland hoopt dan op 500 tot 1000 Nederlandse deelnemers en grotere bekendheid voor deze spelen.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief