Aanhoudingen i.v.m. mensenhandel

Gepubliceerd op: 22-8-2015

Twee Bulgaarse mannen van 54 en 24 jaar zijn door de politie in Bulgarije aangehouden in een Bulgaars-Nederlands onderzoek naar mensenhandel en gedwongen prostitutie. Donderdagavond heeft de marechaussee twee woningen in Amsterdam doorzocht waarbij administratie en apparatuur in beslag is genomen en een potentieel slachtoffer is gevonden.

Volgens de Stichting Stop Loverboys Nu nemen illegale prostitutie en handel in meisjes sinds de sluiting van tippelzones en veel bordelen nog steeds toe. 

Het onderzoek richt zich op een crimineel samenwerkingsverband dat Bulgaarse vrouwen rekruteert, transporteert en uitbuit in de seksindustrie. De Bulgaarse slachtoffers worden volgens het Openbaar Ministerie (OM) vanuit Bulgarije over de weg en door de lucht naar Nederland gebracht. De 54-jarige aangehouden Bulgaar heeft vijf clubs in Bulgarije. Een aantal van zijn uitgebuite werkneemsters werkte in Nederland als prostituee.

In het onderzoek werken het OM en de Koninklijke Marechaussee samen met politie en justitie in Bulgarije. Mogelijk volgen meer aanhoudingen in Bulgarije.

Bron: KMar en diverse media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief