CKMAR wordt Directeur-Generaal

Gepubliceerd op: 28-8-2015

Afbeelding verwijderdCommandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal dr. Hans Leijtens, vertrekt bij de Koninklijke Marechaussee en bij Defensie. Hij wordt per 1 november benoemd tot directeur-generaal van de Belastingdienst.

De ministerraad heeft vandaag besloten dat de huidige commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal dr. Hans Leijtens per 1 november wordt benoemd tot Directeur-Generaal van de Belastingdienst. Hij is voor deze functie voorgedragen door de ministers Blok voor Wonen en Rijksdienst en Dijsselbloem van Financiën.

Luitenant-generaal Hans Leijtens (1963) volgde in mei 2012 luitenant-generaal Dick van Putten op als Commandant Koninklijke Marechaussee. Hij startte zijn loopbaan in 1985 bij de Koninklijke Landmacht en stapte in 1989 over naar de Koninklijke Marechaussee. Daar doorliep hij diverse functies, onder andere op district Schiphol. In 1996 onderbrak hij zijn militaire carrière door een overstap naar het bedrijfsleven, waarna hij diverse jaren als managementconsultant, organisatieadviseur en interim-manager werkte.

In 2003 keerde Hans Leijtens terug bij Defensie als docent Rechts- en Politiewetenschappen bij de Koninklijke Militaire Academie. Daarna werkte hij als beleidsadviseur bij het ministerie van Defensie. In 2008 werd hij commandant Koninklijke Marechaussee District Zuid en uiteindelijk - na onder andere een uitzending naar Afghanistan -  Commandant Koninklijke Marechaussee.

Wie na het vertrek van Hans Leijtens de nieuwe Commandant Koninklijke Marechaussee wordt, is nog onbekend.

Bron: Rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief