Kunstmarkt Buren

Gepubliceerd op: 6-9-2015

Afbeelding verwijderdOp zondag 13 september, wordt in Buren de niet meer weg te denken Internationale Kunstmarkt gehouden. Zo'n honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Marechaussee Museum inrichten tot de grootste openlucht expositie van het rivierengebied.

Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten van disciplines zoals; portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. De kunstmarkt in Buren heeft er alles aan gedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaar bijeen te brengen. Daarnaast is Buren die dag jazz-stad. Zowel op diverse podia als door het stadje, kan men genieten van de jazz orkesten.

De kunstmarkt begint om 12.00 uur en om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer naar huis. Bezoekers die tevens een bezoek willen brengen aan het Museum der Koninklijke Marechaussee, het voormalige Koninklijk Weeshuis van binnen willen bekijken dat kan, zij krijgen één euro korting op de entreeprijs van het museum. De kunstmarkt is gratis toegang. Zelfs het parkeren in Buren is gratis, wel is het verzoek de auto buiten de stad te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerterreinen. Info: www.kunstmarktburen.nl

Bron: Stad Tiel

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief