Opening BSB gebouw

Gepubliceerd op: 19-10-2015

Afbeelding verwijderdDe Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee heeft sinds donderdag 15 oktober een nieuw hoofdgebouw. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert opende het. “Ik hoop en verwacht dat de BSB met dit gebouw zijn toonaangevende positie niet alleen vasthoudt, maar ook verder uitbouwt”, aldus de bewindsvrouw. “Het is zo ingericht dat u in geval van inzet in no-time van start kunt gaan.”

De genodigden werden vlak voor de officiële opening verrast met een spectaculaire demonstratie van de brigade. Een arrestatieteam, persoonsbeveiligers, zwaailichten, de arrestatiehond en een helikopter werden ingezet tijdens dit unieke moment.

“We zijn de afgelopen decennia enorm hard gegroeid”, zegt commandant BSB luitenant-kolonel Hans Vroegh. “Inmiddels werken er 400 mensen bij de brigade. Dit doet iets met je infrastructuur en huisvesting. Een nieuw gebouw en de daarbij horende faciliteiten waren noodzakelijk. Daarom is dit voor ons een heugelijke dag." Het gebouw is zo ingericht dat de BSB-medewerkers in geval van inzet in no-time van start kunnen gaan.

Bron: Defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief