Serviërs aangehouden op Eindhoven Airport

Gepubliceerd op: 7-11-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag op Eindhoven Airport een 43-jarige Servische man aangehouden tegen wie de Duitse autoriteiten een Europees aanhoudingsbevel hebben afgegeven. Hij wordt gezocht vanwege inbraken in Duitsland. Dat is te lezen op de site van het OM.

Hij wordt binnenkort overgeleverd aan de Duitse justitie. De man werd op het vliegveld opgewacht door een 34-jarige man die bij controle van zijn identiteitspapieren in het bezit bleek te zijn van een vals paspoort en rijbewijs. Daarop werd de man aangehouden. Hij verklaarde dat hij een vluchteling uit Kroatië was en zijn identiteit daarom niet kon aantonen. Bij controle van zijn vingerafdrukken bleek hij de Servische nationaliteit te hebben. De 34-jarige Servische man bleek internationaal gesignaleerd te staan omdat hij door de Duitse autoriteiten gezocht wordt vanwege zijn betrokkenheid bij gewapende overvallen in Oostenrijk waarvoor hij veroordeeld is tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

Bij de Koninklijke Marechaussee is het vermoeden ontstaan dat de 34-jarige man alleen maar gezegd heeft dat hij asiel wil aanvragen om zo strafrechtelijke vervolging voor het reizen met een vals paspoort en rijbewijs te voorkomen. Onlangs heeft de Hoge Raad namelijk besloten dat vluchtelingen die met valse identiteitspapieren reizen om zo veilig een land te bereiken niet strafrechtelijk vervolgd worden zolang over de asielaanvraag niet is besloten. Omdat de 34-jarige man vermoedelijk misbruik wilde maken van deze situatie heeft het Openbaar Ministerie Oost-Brabant de man vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch. Zijn voorlopige hechtenis is met veertien dagen verlengd.

Bron: Eindhovens Dagblad

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief