Inzet AT BSB in het nieuws

Gepubliceerd op: 17-11-2015

Het vinden van bloedspoor en het horen van knallen hebben geleid tot het inzetten van een arrestatieteam (AT), dinsdagmorgen vroeg in een appartementencomplex aan de Vlierstraat in Enschede. Er zijn nu drie verdachten aangehouden.

Zwaar bewapende leden van een AT van de Koninklijke Marechaussee ramden de deur in op nummer 486. Daar zijn een man en vrouw aangehouden en geboeid en geblinddoekt afgevoerd. Dat is de standaardprocedure bij een AT-arrestatie. Dat een eenheid van de marechaussee is ingezet, met bivakmutsen gemaskerd en rijdend in een zwarte Mercedes en Audi, heeft waarschijnlijk met beschikbaarheid te maken, aldus een politiewoordvoerder. (Noot redactie: het AT van de BSB is een van de zeven AT's in Nederland, de gewenste inzetten worden over deze zeven AT's verdeeld).

Later op de ochtend is een derde persoon aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij een geweldsincident. Uit het eerste onderzoek door de politie zijn geen sporen van een schietpartij gevonden. Bij de politie kwam deze morgen om 5.30 uur een melding binnen dat knallen aan de Vlierstraat waren gehoord, tegenover speeltuin Tuindorp Wesselerbrink. Agenten troffen niets aan, maar vonden buiten wel bloedsporen. Op grond van de knallen, die wijzen op vuurwapengebruik, werd het arrestatieteam ingeschakeld.

Bron: Tubantia.nl

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief