Controle bij Nieuweschans

Gepubliceerd op: 17-11-2015

De Koninklijke Marechaussee controleert sinds maandagavond bij de grensovergang Bad Nieuweschans.

De actie aan de grens is gericht om immigratiestromen in kaart te brengen en eventuele mensensmokkelaars aan te houden. Daarnaast geldt sinds zaterdag verscherpt toezicht bij grensovergangen, luchthavens en stations. De al uren durende controle bij Bad Nieuweschans was al gepland voor de terreuraanslagen in Parijs.

De marechaussee heeft vier personen, een man, twee vrouwen en een kind, uit een Duitse bus aangehouden. Uit welk land ze afkomstig zijn is onbekend. Het viertal is naar het asielcentrum in Ter Apel gebracht.

Het verkeer vanuit Duitsland moet zich houden aan een maximum snelheid van zeventig kilometer per uur. Of dat ook te maken heeft met het scannen van kentekens is niet bekend. Sinds geruime tijd hangt boven de A7 een zogenaamd Amigo-Boras systeem. De camera's leggen exact vast wie eigenaar is van het voertuig dat de camera passeert.

Sinds september heeft de marechaussee het mobiel toezicht veiligheid (MTV) aan de grens flink opgeschroefd. Extra controles zijn nodig, om bijvoorbeeld mensensmokkelaars aan te pakken. Bij de controles krijgt de marechaussee assistentie van defensie. Of het leger ook in Bad Nieuweschans actief was is onduidelijk. De controles aan de grens vinden steekproefsgewijs plaats.

Bron: Dagblad van het Noorden

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief