Oefenterrein Defensie naast azc in Budel blijft in gebruik

Gepubliceerd op: 11-12-2015

BUDEL - Oorlogsvluchtelingen die in Budel verblijven zullen moeten wennen aan de militaire activiteiten die op het naastgelegen oefenterrein van Defensie plaatsvinden. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een bord dat waarschuwt voor overstekende tanks en op het terrein word je soms zelfs afgeleid door het automatische knalgeluid van mitrailleurs. 

Niet de meest geschikte plek voor (getraumatiseerde) oorlogsvluchtelingen. Toch is dat precies de situatie bij het asielzoekerscentrum in Budel, dat in de voormalige legerbasis gevestigd zit.

Weerterheide

Volgens Defensie is het militaire oefenterrein Weerterheide dat pal achter en naast het azc ligt, in 2015 zo'n honderd dagen in gebruik geweest. Volgens hen wordt bij het merendeel van alle oefeningen gebruikgemaakt van oefenmunitie. "Zowel Defensie als het COA onderschrijven dat een vluchtelingenlocatie naast een (militair) oefenterrein niet de meest ideale situatie is", laat een woordvoerder van de landmacht weten. Maar volgens hem is er pas één keer melding gemaakt van overlast door het opvangcentrum.

Doorgaan

Defensie is niet van plan om te stoppen met de activiteiten op het oefenterrein. Ook niet nu het COA overweegt om de kazerne te kopen waardoor het azc een permanente status krijgt.

Bron : ed.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief